Місячник безпеки дорожнього руху

2019-09-30

Щороку наш заклад бере участь у місячнику з безпеки руху «Увага! Діти на дорозі». Педагогічні працівники, батьки проводять систематичну та планомірну роботу по засвоєнню дошкільнятами правил дорожнього руху, як однієї з найважливіших складових безпеки життєдіяльності дітей.

Базовим компонентом дошкільної освіти України передбачено забезпечення достатнього рівня необхідної компетенції дитини для безпечного перебування у навколишньому середовищі.
Серед актуальних завдань, які вирішує сьогодні наш дошкільний заклад, чільне місце належить проблемам виховання у дошкільників основ безпеки життєдіяльності. Вихователями проводиться навчально-виховна робота з дітьми, яка забезпечує необхідний рівень знань дитини для безпечного перебування в навчальному середовищі. В кожній віковій групі створено розвивальне середовище, де обладнаний осередок по безпеці дорожнього руху. Впродовж дня діти мають змогу засвоювати знання та виробляти навички безпечної поведінки на дорозі. Активно використовуються настільно-друковані ігри та атрибути до творчих ігор по вивченню правил дорожнього руху з дітьми, іграшкові дорожні знаки, методична та дитяча художня література. Є і спеціальний іграшковий транспорт: пожежна машина, швидка допомога, машина інспектора ДАІ, тощо. З дітьми вивчають правила руху та переваги у дорожньому русі спеціалізованого транспорту. Для забезпечення ефективної роботи було розроблено заходи, які передбачають навчальну роботу педагогів з дітьми, профілактичну роботу з персоналом та батьками. Педагогами організовано заняття, розваги, пішохідні переходи, цільові екскурсії до автобусної зупинки, залізничного перїзду. Проведено з дітьми читання літератури і вивчення віршів, заняття з малювання, аплікації, ліплення, розгляд картин, плакатів, ілюстрацій.

В усіх вікових групах підготовлено інформаційні бюлетені щодо профілактики дорожнього травматизму, зроблено добірки дитячої літератури, розроблено рекомендації, які допоможуть батькам в навчанні дітей безпеки руху.

Кiлькiсть переглядiв: 232

Коментарi